Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Πόση Εκκλησιαστική αγάπη;

 Διαβασα : 
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου σε ομοφοβικές ευχές: Εύχομαι στον Τσίπρα να παραστεί στα συμβόλαια συμβίωσης των παιδιών του 

Το "Αγαπάτε αλλήλους" σε πλήρη εξέλιξη. Στον κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να προσάψει πολλά. Όμως στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης έπραξε το αυτονόητο. Χωρίς να είναι κανείς ομοφυλόφιλος παραδέχεται πλέον ως μια πραγαματικότητα την επιλογή καποιων συνανθρώπων μας και το δικαίωμα τους να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε ένα περιβάλλον που  τουλάχιστον τους επιτρέπει την ισότητα.

Είναι να εκπλήσετε κανείς με την στάση της εκκλησίας, που βεβαία έχει ιστορικό προηγούμενο την εποχή της Τουρκοκρατίας, απο τοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της προόδου και δεν νοήται σήμερα, στήν αυγή του 16 η Εκκλησία να γίνεται πολιτική. Πάγια θέση ο διαχωρισμός Κράτους- Εκκλήσίας.

Ζούμε σε έναν κόσμο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, σε εναν κόσμο που τόσοι προσφύγες πνίγονται καθήμερινα με ελπίδα την ζωη, σε εναν κόσμο που ο ρατσισμός ανθίζει (ας τον υποκινούν και ανεχονται καποίοι ανιδέοι στους κολπους της εκκλησίας), τα περιβάλλοντικα προλήματα καλπάζουν.

Και...

Σε λίγο θα βλέπεις τετοίους "μορφωμένους" "ανθρώπους  του θέου" θα ρώτάς 

- Τι καιρό κάνει; και θα απαντάνε

-Το σύμωφνο συμβίωσης......

Βεβαία η πολιτική τους έκανε αυτό που είναι όταν τους ανέχθηκε και συμπορεύτηκε ελέω ψηφουλακίων μαζί τους τόσα χρόνια.

Καλή χρονία να ευχηθώ στον κυριο Μητροπολίτη με τον ρόλο του να είναι στην εκκλησία και όχι στην πολιτική και πέριξ αυτής. Και ελπίζω να αφήσει τα παιδάκια στην ησυχία τους.

Η εκκλησία στους Πιστούς , η Πολιτεία στην κοινωνία ολόκληρη.

Σας χεραιτώ , καλή χρονια!                                                                                                                        PanCho    

πηγή εικόνας : zougla.gr

 Πρώτη φορά εδώ; Δείτε σχετικά με το "Ραμματα και Οράματα" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου